Hallo allemaal,

Wat een hete dag. Na ons eerste nachtje in ons nieuw bedje schoven we aan de ontbijttafel aan. De koffie en lekkere boterhammen deden ons goed en maakte ons direct klaar om naar het strand te gaan.

Het beloofde een heel, heel, heel warme dag te worden dus we gingen deze voormiddag alvast naar de zee. We namen onze voetballen, vliegers, emmertjes en schoppen mee en na een korte wandeling was ie daar, DE ZEE.

Op ons zo goed als privé strandje genoten we van de zon en het water. De temperatuur was nu nog perfect. We hebben bijna allemaal in de zee gezwommen, sommige enkel met hun voetjes maar dat telt ook! We hebben zelfs zo lang gezwommen dat we onze vliegers en schoppen niet hebben kunnen bovenhalen.

We aten lekkere koude groentjes en ei als middag eten. Tegen dat wij klaar waren met eten was het bloedheet geworden. We namen nog een douche als afkoeling en deden een middagdutje. Om 15u was het tijd voor een verfrissende watermeloen.

Met de code rood in heel het land bleven we binnen zweten vandaag. We speelden een levensgroot gezelschapsspel en maakte knutselwerkjes met loombands en strijkparel. Ook onze dot- en kleurplaten haalden we boven.

Om 16u30 riep Ronny: “ijsjes” en daar waren we heel blij mee! We kregen allemaal een groot ijsje met slagroom en een koekje! Het zweet liep ondertussen van onze benen.

Voor het avondeten probeerden we nog te achterhalen “Wie de Alien” is. Deze had al onze gevonden schelpen laten verdwijnen waardoor we geen Carrouselgeld verdiend hebben :(. Maar ook vandaag zat er 1 ploeg helemaal mis, deze groep kreeg een rood scherm!

Het avondeten was echt top! We kregen frietjes met stoofvlees!!! mmmm Ondertussen was onze “verhalenverteller” aangekomen. Na het eten begaven we ons naar ons zelf gemaakt theater. De verteller Fred haalde allerlei verhalen boven. De luie dochter moest wol spinnen en de cowboy had een enge vijand, Crazy Bob. Het volgende verhaal ging over een meisje dat een bootje kreeg voor haar verjaardag en drie heksenkinderen moesten haar komen redden. En dan was er nog de politieagent moest de Kakkawiet vangen. Het was een gezellige avond en we hebben goed gelachen.

En toen konden we eindelijk nog even naar buiten. Het was nog steeds heeel warm maar niet meer heel heet. We dronken nog een laatste drankje en kropen onze bedje in want morgen … morgen gaan we een dagje naar … ??? Spannend!

Veel groetjes

Hilde & Dana