Dag 2 van het kerstkamp was een groot succes. We begonnen de ochtend met onze traditionele knutselactiviteit. Iedereen ging aan de slag en er werden heel wat kunstwerken gemaakt. Onze handige Harry’s knutselden huisjes en kerstbomen. Er werden ook raamstickers en kerstballen gefabriceerd.

’s Middags werden we verwend met lekkere frietjes. Dat vond iedereen heerlijk. Na de maaltijd gingen sommigen rusten en de anderen speelden een gezelschapsspel of konden geen genoeg krijgen van het knutselen en deden nog even verder.

Na de middagdut was het een topmoment voor de dierenvrienden. Er kwam een heuse snoezelboerderij op bezoek. De dierenbegeleider had kippen, konijnen, cavia’s, vogels, een hond, een egeltje en een geitje bij. Maar in de boerderij was er ook plaats voor meer exotische dieren zoals een Fred, een mini schildpad en een reuzegrote schildpad, een salamander, een stinkdier en slangen. Voor ieder wat wils dus. Er werd volop geknuffeld, geaaid en gekeken naar alle mooie beestjes.

De dierenpret kwam tot een einde, maar de dag nog lang niet. We konden alweer genieten van een heerlijke maaltijd; balletjes in tomatensaus. Na het eten kwam de kers op de taart van deze ongelooflijke dag. Zanger Patrick Roosen kwam ons verblijden met zijn gezelschap. Hij zong werkelijk alle hits: ‘Heb je even voor mij’, ‘Spring uit een vliegmachine’ en ‘Laat het gras maar groeien’. Afscheid nemen deden we met ‘De plopdans’ en ‘Vrolijke vrienden’. Daarna waren alle vrienden waren uitgezongen en was het bedtijd. Snel pyjama’s aan en snaveltjes dicht zodat we morgen opnieuw kunnen genieten van een ‘Carrouselfastische’ dag.

Dorien