Vanmorgen liep de wekker toch weer vroeger af dan verwacht en sommigen onder ons kropen met wat tegengoesting uit hun bed.  Gelukkig was dit van korte duur want de geur van verse koffie kwam ons tegemoet. Heerlijk malse boterhammen uit Pelt met lekkere toespijs verdwenen als sneeuw voor de zon achter de kiezen.

Zodra de tafels waren afgeruimd ging de prijzenkast open van onze bingo boetiek.  Er werd naar hartenlust ‘kien’ geroepen en de éne prijs achter de andere verdween van onze prijzentafel.  Rugzakken, t-shirts, drinkbussen, mooie beeldjes in allerlei kleuren…voor iedereen een leuke verrassing. De laatste stuks gingen uiteindelijk per opbod de deur uit.

Op het menu stond tomatensoep, puree met groenten mengeling en lekker kalkoengebraad gevolgd door een heerlijke pudding. Nadat ons buikje goed rond was gegeten kropen sommigen onder ons even onder de lakens om een middaguiltje te vangen.  De anderen amuseerden zich met een potje voetbal of wat keuvelen met een dampende tas lekkere koffie.

Na het vieruurtje (gesuikerde abrikozenflap) moesten we een heus kerstdorp bouwen.  Door allerlei opdrachten uit te voeren werden er huisjes, kerstbomen, pakjes, de kerstman met de slee en niet te vergeten- toch wel het belangrijkste- in het kerstdorp een kerststal verdienen.  Ons dorp werd langzaam maar zeker, misschien niet het mooiste, maar zeker het warmste dorp van België. Wat was de vreugde groot toen na het spel de pakjes onder de kerstboom werden gehaald en uitgedeeld.  Een mooie gepersonaliseerde portefeuille voor iedereen is weeral een mooi aandenken aan ons kerstkamp van 2019.  Een topcadeau !!

Tijdens het avondeten waanden we ons allemaal in de Mc Donalds want er werden ons heerlijke hamburgerbroodjes geserveerd.  Wat een super maaltijd voor velen!  Na het diner stond het grote filmspel op het programma. Het was de bedoeling van zo veel mogelijk filmprijzen te verdienen…oscars, gouden palm of gouden kalf….filmpjes in verschillende genres….SF, musical, Vlaams …alles werd grondig bestudeerd, van regisseur tot acteur of filmmuziek.

Daarna hoog tijd om dromenland op te zoeken, tot morgen!

Linda en Raf